در فرهنگ آپارتمان نشینی جزیره کیش از لحاظ قانونی و عرفی چندین قانون مورد بررسی قرار می گیرند، از این جمله این قوانین می توان به قوانین مجمع عمومی ساختمان، قوانین مرتبط با مدیر ساختمان، قوانین شارژ ساختمان (هزینه های مشترک)، قوانین مرتبط به سرایداری ساختمان مسکونی، قوانین نظم عمومی ساختمان اشاره کرد. هزینه های مشترکی که به واسطه آنها می توان شارژ ماهیانه از دیگر واحد ها طلب کرد، هزینه های مرتبط با سرایدار بر اساس مصوبه مجمع، هزینه برق عمومی، هزینه آب، هزینه گاز بر اساس ماده ۲۹ مقررات، هزینه تعمیرات و نگهداری، هزینه گل کاری و نگهداری باغچه ها، هزینه لوازم مصرفی نظیر لامپ، مواد شوینده، تجهیزات نظافتی و سایر هزینه های ضروری به تشخیص مدیر یا تصویب مجمع می باشد.
یکی از وظایف مجمع عمومی ساختمان در جزیره کیش، تعیین مبلغی برای پرداخت هزینه های مشترک می باشد، این مبالغ هر ساله تعیین شده و به صورت یکسان از تمامی واحد ها دریافت خواهد شد.
بر اساس عرف جزیره کیش، کلیه ساکنین در یک ساختمان موظف هستند بر اساس مصوبه مجمع عمومی ساختمان، شارژ ماهیانه را تا حداکثر پانزدهم هر ماه به مدیر ساختمان تحویل دهند. بر اساس ماده 27 از قانون، پرداخت شارژ ماهیانه به واحد های خالی نیز تعلق می گیرد، و هیچ یک از مالکان نمی توانند بر اساس اینکه واحدشان خالی از سکنه است شارژ ماهیانه را پرداخت نکنند.
بر اساس قانون اپارتمان نشینی در جزیره کیش هزینه برق اتاق سرایداری و مجموع آبونمان و عوارض سازمان منطقه ازاد کیش از شارژ ماهیانه محاسبه می گردد.
کلیه خساراتی که توسط شخصی و یا واحد خاصی به اموال عمومی زده شود، به هیچ عنوان نباید در تعمیر آنها از شارژ ماهیانه استفاده کرد، بلکه این نوع از هزینه ها بر عهده خود شخص میباشد.
اگر در قرارداد اجاره ای هزینه های مشترک بر عهده مالک باشد، و او از پرداخت مبالغ امتناع کند، مستاجر می تواند هزینه های مشترک را از اجاره ماهانه کسر کرده و مبالغ را پرداخت کند.
برعکس این موضوع نیز صدق می کند، اگر مستاجر در پرداخت شارژ ماهیانه استنکاف کند، مدیر می تواند مبالغ مورد نظر را از مالک و از ودیعه ای که نزد اوست طلب کند.
در هنگام تخلیه ملک توسط هر یک از واحدها، باید برگه تسویه حساب شارژ واحد نیز اخذ گردد.
برخی از هزینه های عمرانی و سرمایه ای از شارژ تامین می شود، که پس از تخلیه ملک این تسویه حساب می تواند مابین مستاجر و مالک انجام شود و در این بین مدیر هیچ تعهدی ندارد.
شارژ ساختمان چیست؟
در هر مجتمع مسکونی هزینههای مشترکی وجود دارد که همهی ساکنان مجتمع باید سهم خود را از آن پرداخت کنند. به این هزینههای مشترک در اصطلاح شارژ گفته میشود.میزان این هزینهها بسته به نوع مجتمع مسکونی و امکانات آن تعیین میشود و به صورت ماهیانه باید پرداخت شود. این موضوع بر اساس قوانین وصول شارژ ساختمان در قانون تملک آپارتمانها که در سال ۱۳۴۳ به تصویب رسیده، در نظر گرفته میشود و باید به مدیر مجتمع پرداخت گردد.
قوانین شارژ ساختمان
با این که بیش از پنجاه سال از ورود آپارتمان به ایران میگذرد، به نظر میرسد که هنوز ایرانیان نتوانستهاند با این نوع سبک زندگی به راحتی کنار بیایند. بسیاری از ایرانیها ترجیح میدهند در خانهی ویلایی به سبک سنتی زندگی کنند اما به دلایل مختلف از جمله قیمت، مجبور میشوند به سبک زندگی آپارتمانی روی آورند. برخی از افراد جامعهی ما با آنکه سبک زندگی آپارتمانی را انتخاب کردهاند، هنوز با اقتضائات آن آشنا نیستند و با قوانین آن به خوبی کنار نیامده و حتی ممکن است از این قوانین اطلاعی نداشته باشند. یکی از مسائلی که معمولاً در مجتمعهای آپارتمانی مشکلساز میشود، پرداخت حق شارژ ساختمان است.
این مسئله هنوز در بسیاری از مجتمعها بعنوان یک چالش اصلی به شمار میرود و بعضی از افراد آن را یک هزینهی اضافی میدانند. در این مقاله قصد داریم نکاتی را دربارهی اهمیت پرداخت هزینههای مشترک ساختمان و بعضی از قوانین وصول شارژ ساختمان را توضیح دهیم.
شارژ ساختمان باید صرف چه مواردی شود؟
بر اساس ماده ۲۸ قانون تملک آپارتمانها شارژ ساختمان باید صرف هزینههای مربوط به سرایدار، هزینهی آب، برق و گاز مشترک، هزینهی تعمیرات و نگهداری از قسمتهای عمومی آپارتمان، هزینهی نگهداری از گیاهان در محوطهی عمومی و رسیدگی به باغچه و هزینهی اقلام مورد نیاز برای استفاده در بخشهای عمومی(مانند تجهیزات نظافت، تجهیزات الکتریکی و…) گردد.
تشخیص این موارد و سایر مواردی که جزو موارد بالا نیستند، بر عهدهی هیئت مدیره خواهد بود. ذکر این نکته نیز لازم است که در صورتی که ساکنان هر واحد به هر نحوی به بخش عمومی خسارت وارد کنند، جبران این خسارت باید از هزینهی شخصی آن واحد صورت گیرد و در این مورد مبلغ شارژ مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.
روش محاسبه شارژ ساختمان در جزیره کیش چگونه است؟
پرداخت حق شارژ قبل از اینکه یک امر توافقی باشد، یک امر قانونی است؛ یعنی مشکلات مربوط به آن از طریق حقوقی قابل پیگیری هستند. بر اساس قوانین شارژ ساختمان در ماده ۱۰ قانون تملک آپارتمانها در صورتی که واحدی از پرداخت شارژ ماهیانه سر باز زد، هیئت مدیره میتواند با پر کردن اظهارنامه مبنی بر عدم پرداخت حق ماهیانه و درج مبلغ بدهی به طور حقوقی درخواست پرداخت شارژ کند.
در صورتی که فرد بدهکار باز هم بدهی خود را نپرداخت، هیئت مدیره میتواند به مراجع قضایی شکایت کند و دادگاهها ملزم هستند که به این دسته از پروندهها بصورت سریع و خارج از نوبت رسیدگی کنند. بر اساس حکم دادگاه بر اساس قوانین وصول شارژ ساختمان تا زمانی که فرد به عدم پرداخت حق شارژ ماهیانه ادامه دهد، از هرگونه استفاده از امکانات عمومی مجتمع محروم خواهد بود.
فرهنگ آپارتمان نشینی در شهر
موضوع انشا فرهنگ آپارتمان نشینی
انشا فرهنگ آپارتمان نشینی چیست؟
انشا طنز در مورد فرهنگ اپارتمان نشینی